Asiakaskokemus blogi

Asiakaskokemus

15/09/2020

Asiakaskohtaamisen kolmen K:n sääntö - Kuuntele, Kysy ja Kiinnostu + bonuksena Kiitä

Aito vuorovaikutus asiakkaan kanssa lisää asiakaspysyvyyttä ja -tyytyväisyyttä, josta seuraa myös myyntiä ja lisäarvoa. Asiakkaista huolehtiminen luo tyytyväisyyttä ja laittaa hyvän sanan kiertämään, mikä herättää kiinnostusta myös ympäristössä. Asiakkaat toimivat parhaassa tapauksessa referensseinä, jotka tuovat lisää uusia asiakassuhteita.
 

Kuuntelemalla asiakasta ja olemalla aidosti läsnä, sisäistetään asiakkaan tarve. Asiakasta kuuntelemalla ansaitaan luottamus ja yhteistyö syvenee. Mitä enemmän tietää asiakkaan tarpeista, sitä pysyvämmäksi rakentuu asiakassuhde.
 

Kysymällä oikeanlaisia eteenpäin vieviä kysymyksiä, löydetään yhdessä asiakkaan todelliset tarpeet. Kysymysten tarkoitus ei ole vain 'haastatella', vaan luoda uudenlaisia näkökulmia ja lisäarvoa. Kysyminen auttaa molempien tavoitteiden saavuttamisessa.
 

Kiinnostumalla asiakkaasta, ymmärrämme helpommin asiakkaan tarpeet ja toiveet.
 

Voiko myyjä olla ystävä asiakkaalle? - Kyllä mielestäni.
 

Asiakaskohtaamisissa myyjä elää täysillä mukana asiakkaiden arjessa. Luottamuksellinen ja avoin keskustelusuhde luo vapaan ilmapiirin ja on helppo jakaa tarinoita arjesta. Tyytyväinen asiakas - siinä voittaa kaikki!
 

Lupasin vielä bonuksen – Kiitos!
 

Kiitos, pieni kaunis sana! Kiittämällä asiakastasi mukavalla tavalla pysyy paremmin hänen mielessään. Meistä jokainen tuntee sykähdyksen sydämessään kuullessaan kiitos-sanan. Onhan se aina ihana saada kiitosta <3
 

Kirjoittaja Kirsi Mokki toimii RCK Finland Oy:ssä Key Account Managerina ja auttaa asiakkaitaan löytämään parhaan mahdollisen, sen RCKaavan, ratkaisun.