Maailman käsienpesupäivä

Maailman käsienpesupäivä 15.10.

10/09/2021

Maailman käsienpesupäivä 15.10.

 

Huolellinen käsien peseminen ja kuivaaminen vähentävät huomattavasti kosketuksen kautta leviäviä virus- ja bakteeri-infektioita. YK:n 2008 aloittaman teemapäivän tarkoitus on kiinnittää huomio likaisen veden ja huonon hygienian levittämiin tauteihin. Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan käsien peseminen saippualla ja vedellä on kaikkein tehokkain tapa torjua infektioita. 
Hygieniabrändi Katrin teetti 2021 tutkimuksen siitä, kuinka pandemiavuosi on vaikuttanut käsihygieniatottumuksiimme Suomessa.

 

Tiesitkö että…

64% suomalaisista uskoo, että pandemia vaikuttaa käsihygieniatottumuksiimme pysyvästi.
Vuoden 2021 wc-tilatutkimuksen* mukaan 88 % suomalaisista ilmoitti pesevänsä kädet saippualla käytyään yleisessä wc:ssä.


*Lähde: Kantar TNS / Toilet Study 2021


Luvussa on hienoista nousua (+2 %) viime vuoteen nähden, mutta myös parantamisen varaa on yhä.
 

Käsihygieniahype on tullut jäädäkseen

Älä siis unohda tehostettua käsienpesua jatkossakaan, vaikka pandemiarajoitukset väistyvät. Hyvä käsihygienia vähentää sairaspoissaoloja ja infektioita – ja tätä kautta kustannuksia – flunssakauden aikana ja suojaa muiltakin pisaratartuntana tarttuvilta taudeilta.

 

THL virallisen käsienpesuohjeen voit tulostaa työpaikan wc-tilaan täältä.

 

Jokainen ansaitsee hyvän hygienian julkisissa ja työpaikan wc-tiloissa. Varmistathan siis, että saatavilla on aina saippuaa käsien huolelliseen pesemiseen sekä THL:n ohjeen mukaisesti paperinen käsipyyhe käsien kuivaamiseen.

RCK_icon_chevron_down
 1. Viherapila

  501023

  Saatavilla heti
  Katrin Käsipyyhe Non Stop M2 wide Handy Pack
  52,39 €
 2. Viherapila

  507137

  Saatavilla heti
  Katrin Vaahtosaippua Pure Neutral 1000ml, 6 kpl/ltk
  58,24 €
RCK_icon_chevron_down