Maailman käsienpesupäivä

Huolehditaan yhdessä huipputason käsihygieniasta!

14/10/2020

Maailman käsienpesupäivä 15.10.

 

Huolellinen käsien peseminen ja kuivaaminen vähentävät huomattavasti kosketuksen kautta leviäviä virus- ja bakteeri-infektioita. YK:n 2008 aloittaman teemapäivän tarkoitus on kiinnittää huomio likaisen veden ja huonon hygienian levittämiin tauteihin. Tänä vuonna jokainen meistä on kohdannut aiheen ehkä konkreettisemmin. Voimme todeta uudella tavalla todeksi käsihygienian merkityksen.

 

Tiesitkö että…

 

Tammikuussa 2020 julkaistun wc-tilatutkimuksen* mukaan vain 59% suomalaisista ilmoitti pesevänsä kädet saippualla aina käytyään yleisessä wc:ssä.

*Lähde: Kantar TNS / Toilet Study 2020

 

Tämä luku ei riitä, mikäli haluamme jatkaa globaalia elämäntyyliämme sekä siirtyä pandemian jälkeiseen aikaan.

 

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan käsien peseminen saippualla ja vedellä on kaikkein tehokkain tapa torjua infektioita. Käsien kuivaaminen kertakäyttöisellä paperipyyhkeellä on kaikkein tehokkain tapa poistaa käsienpesun jäljiltä käsiin jääneet taudinaiheuttajat. Siksi käsien kuivaaminen paperisella käsipyyhkeellä onkin myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 2020 käsienpesuohjeen mukainen tapa kuivata kädet.

 

Mekaaninen hankaus paperilla poistaa yhä pesun jälkeen käsissä olevia mikrobin jäämiä, ja mahdollistaa hanan sulkemisen ja oven avaamisen – näin vältetään ylimääräinen kosketuspintojen käsittely.

 

THL virallisen käsienpesuohjeen voit tulostaa työpaikan wc-tilaan täältä.

 

Jokainen ansaitsee hyvän hygienian julkisissa ja työpaikan wc-tiloissa. Varmistathan siis, että saatavilla on aina saippuaa käsien huolelliseen pesemiseen sekä paperinen käsipyyhe käsien kuivaamiseen. 

 

Maailman käsienpesupäivä

 

Huolehdi huipputason käsihygieniasta näillä tuotteilla
RCK_icon_chevron_down
 1. 501001

  Saatavilla heti
  Käsipyyhe Plus, C-Fold 2 valkoinen
  48,88 €
 2. 501013

  Saatavilla heti
  Käsipyyhe Plus, Non Stop L3 valkoinen
  41,77 €
 3. 501023

  Saatavilla heti
  Käsipyyhe Non Stop M2 wide Handy Pack
  52,39 €
 4. 501003

  Saatavilla heti
  Käsipyyhe Plus, One Stop L3 valkoinen
  44,67 €
RCK_icon_chevron_down