historia-pääkuva

Tarinamme alkaa yli 150 vuoden takaa

Vaikka RCK Finland on vasta vuoden vanha yritys, historiamme ulottuu aina 150 vuoden päähän. 

 

1866

 

Campbell-suku

 

Tarina alkaa vuodesta 1866, jolloin skotlantilainen William Campbell saapui Venäjän aikaiseen, autonomiseen Suomeen edistämään Britannian ja Suomen välistä kauppaa.

 

1933

 

Bruce-Campbell

 

Williamin lapsenlapsi, 27-vuotias Bruce Campbell perusti oman agentuurin brittiläisten tuotteiden myyntiin. Jo ensimmäiset tuotteet olivat värinauhoja sekä monistus- ja toimistotarvikkeita.

 

1947

 

Elis-Harmela

 

Sodan jälkeen kaikesta oli pulaa. Elis Harmela, joka oli luontainen myyjä, työskenteli ensin setänsä yrityksessä ja perusti sitten oman yrityksen yhdessä vanhempiensa kanssa 1947. Näin syntyi Paperipalvelu, joka toimi alkuun kellaritiloissa Helsingissä. 1948 Paperipalvelu teki ison kaupan Elannon (SOK) kanssa myymällä heille 4000 kiloa liitospaperia.

 

1950

 

PP-jakeluauto

 

Paperipalvelu osti ensimmäisen oman jakeluauton ja painon. Toiminta laajeni kolmen hengen yrityksestä yli 2o henkilöön mm. ostamalla aiemmin alihankkijana toiminut Smithin paino sekä muutamien sukulaisten aloittaessa työt Paperipalvelulla. Suosituimpia tuotteita tuohon aikaan olivat painetut paperit, pakkaustarvikkeet ja muste.

 

Bruce Campbellin toiminta jatkui agentuurina, osin tuontirajoitusten vuoksi ja osin siksi, että yrityksessä oli vain kaksi työntekijää.

 

1960

 

1960

 

Bruce Campbell aloitti oman tuonnin ja varastoinnin, samalla kun seuraava sukupolvi tuli yritykseen. Ronald Campbell otti vastuun toimitusjohtajana 1972.

 

Paperipalvelu kasvoi yhdessä perheen kanssa. Miehet kiersivät salkkuineen asiakkaissa, naiset työskentelivät toimistolla ja omat autot kuljettivat tilauksia ympäri kaupunkia. Toimitilat siirtyivät Lönnrotinkadulle ja sitten Töölöön.

 

1970

 

Historia

 

Lama ei haitannut nuoren ja rohkean yrityksen etenemistä. Paperipalvelun tuotevalikoima laajeni, yritys aloitti oman maahantuonnin sekä muutti isompiin tiloihin Helsingin Metsälään. Palkanmaksussa koettiin muutos vanhojen palkkapussien siirtyessä historiaan kun palkat maksettiin suoraan pankkiin. Henkilöstön määrä kasvoi yli 50 henkilöön.

 

Bruce Campbell kasvatti valikoimiaan lasertulostimilla. Tarvittiin myös jatkuvasti nopeampia yhteyksiä sekä yksityiskohtaisempaa neuvontaa käyttäjille niin tarvikkeiden kuin itse koneiden osalta. Osaavalle yritykselle oli kysyntää.

 

1980

 

Paperipalvelussa tapahtui sukupolven vaihdos 1982, jolloin Juhani Koskimosta tuli toimitusjohtaja. Koko talo siirtyi tietokoneaikaan. 1983 solmittiin maahantuontisopimus Faber-Castellin kanssa ja myöhemmin 1987 Paperipalvelu sai yksinoikeussopimuksen Faber-Castellin tuotteiden maahantuontiin, joka on edelleen yksi yrityksen merkittävimmistä tuotemerkeistä.

Bruce Campbellin valikoimat kasvoivat nopeasti tunnetuilla amerikkalaisilla ja japanilaisilla it- ja tulostustarvikkeilla sekä puhdistustuotteilla. Uusia maailmanmerkkejä, joita ei oltu Suomessa aikaisemmin nähty.

 

1990

 

Paperipalvelu selviää lamavuosista ilman lomautuksia ja jopa laajenemista tapahtui rohkeilla valinnoilla. Oma tuotanto ja vienti aloitettiin, joka kattoi tuolloin parhaimmillaan jopa 10% myynnistä. Papaeripalvelu avasi ensimmäisen verkkokaupan Suomessa 1995. Extranet otettiin käyttöön ensimmäisenä Suomessa, joten yritys toimi pioneerinä verkkoon siirtymisessä.
 

Bruce Campbellin maine arvostettuna IT-tarvikeasiantuntijana kasvoi nopeasti ja kasvu jatkui tasaisena.

 

2000

 

toimitusjohtajat

 

Bruce Campbellilla yrityksen kolmas sukupolvi vaihtui Oliwer Campbellin myötä. 
Työntekijöitä oli noin 30. Tuotevalikoiman ydin muodostui tulostus-, IT- ja tallennustarvikkeista sekä erikoispapereista, kalvoista ja sen ajan ATK-kalusteista. 

 

Myös Paperipalvelussa kolmas sukupolvi lähti vetämään yritystä, kun Jere Koskimo siirtyi toimitusjohtajaksi 2006. Aikaa kuvasivat uudet kumppanuudet, toimitilat ja logistiikkakeskus. Kukkapaperit olivat jääneet historiaan ja uudet tuoteryhmät kuten kahvio-, ensiapu- ja ergonomiatuotteet valtasivat tilaa. 

 

2018

 

teamwork

 

Toimitusjohtajat päättivät, että nyt on hyvä aika yhdistää voimat ja tarttua käsillä oleviin synergiaetuihin. 
Näin syntyi RCK Finland Oy.


Nimi muodostuu omistajasukujen sukunimistä; Rännäli, Campbell, Koskimo. Nimi kuvastaa myös asennetta, jolla saadaan työ RCKaamaan.