Contour Design ergonomia

Tiedätkö mitä työntekijän sairastuminen maksaa yrityksellesi?

28/05/2021

Työperäisistä sairauksista, kuten tuki ja liikuntaelin-sairauksista johtuvat kustannukset, ovat erittäin suuri kulu yritykselle, työntekijälle ja koko yhteiskunnalle. Elinkeinoelämän Keskusliitto on määritellyt yhden sairauspoissaolon hinnaksi keskimäärin 350 euroa päivässä ja vuosittaiset kokonaiskustannukset Suomelle jopa 3-4 miljardia euroa. 

 

Sairauspoissaolon hinta on kuitenkin paljon enemmän kuin vain itse sairausloman aikainen työvoimavaje, sillä se vähentää työtehoa ja työntekijän tyytyväisyyttä vielä pitkään sen jälkeen, kun työntekijä on palannut töihin sairasloman jälkeen. Ehkäisemällä sairauspoissaoloja jo ennalta voidaan muun muassa vähentää tuottavuuden laskusta johtuvia kuluja sekä sairauspoissaoloon mahdollisesti kuuluvia sijais- ja perehdytyskuluja. Sairauspoissaolojen ennaltaehkäiseminen säästää yksinkertaisuudessaan sekä ihmisiä että rahaa, ja siksi yritysten kannattaakin panostaa siihen järjestelmällisesti.

 

Contour Design ergonomia

 

Erityisesti etänä työskentelyolosuhteet vaihtelevat ja eivät välttämättä täytä toimisto-olosuhteita. Hyvällä työasennolla ja -välineillä on kuitenkin oleellinen merkitys, varsinkin jos tietokoneella vietetään runsaasti aikaa olit sitten etänä tai toimistolla. Työergonomiaan kannattaa ja oikeastaan pitää kiinnittää huomiota ajoissa, jotta tulevilta ongelmilta vältytään.

 

Pitkäaikainen huono asento ja staattinen ote hiirestä saattaa aiheuttaa jatkuvan kiputilan, ns. hiirikäden ja lopulta rasitusvamman. Pitkälle ehtinyt rasitus voi johtaa varsinaisiin diagnosoitaviin sairauksiin, kuten jännetupen tulehdukseen, rannekanavan oireyhtymään tai tenniskyynärpäähän.  Ergonominen hiiriohjain tuo lisää tehokkuutta työpäivään sekä vähentää perinteisen tietokonehiiren käytöstä johtuvia kipuja ja rasituksia. Keskitetty sijainti näppäimistön edessä parantaa työasentoa ja minimoi kurottelut ja vartalon kierrot.

Panosta hyvään työergonomiaan!
RCK_icon_chevron_down
 1. 150686

  Saatavilla heti
  Contour Hiiriohjain RollerMouse Red langaton
  324,00 €
 2. 150339

  Saatavilla heti
  Contour Hiiriohjain RollerMouse Red langallinen
  349,00 €
 3. 150851

  Saatavilla heti
  Contour Hiiriohjain RollerMouse Red Plus langaton
  382,70 €
 4. 150340

  Saatavilla heti
  Contour Hiiriohjain RollerMouse RED Plus langallinen
  350,00 €
 5. 150150

  Saatavilla heti
  Contour Hiiriohjain RollerMouse PRO3 langallinen
  275,00 €
 6. 150638

  Saatavilla heti
  Contour Hiiriohjain RollerMouse PRO3+ langallinen
  275,00 €
RCK_icon_chevron_down